Welkom, Heeft u al een account?

dutch english
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Unieke decoraties voor de mooiste taarten
  • Meer dan 30 jaar bakkersvak ervaring

Fondant

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Fondant is beschikbaar in twee soorten fondants: vloeibare en rolfondant. Rolfondant is uit te rollen en ideaal om luxe taarten (bruidstaarten) mee te bedekken, de rolfondant is makkelijk thuis toe te passen geeft al snel een professionele uitstraling voor je eigen taartcreaties. De vloeibare fondant is bekend van o.a. de tompoucen.

Fondant verwerken

Als je fondant gaat rollen dan kun je eerst wat poedersuiker strooien om het plakken van het fondant aan het aanrecht te voorkomen. Wrijf ook de deegroller lichtjes in hiermee. Gebruik nooit bloem! Maïzena kan wel weer. Kneedbare fondant of rolfondant is het meest geschikt voor het bekleden van taarten. Je gebruikt de deegroller om een fondant uit te rollen naar de gewenste dikte. 

Als je gaat rollen, rol dan 2 tot 3 keer een klein stukje uit. Daarna draai je de lap een kwartslag. Dit blijf je opnieuw doen. Beetje bijstooien met poedersuiker dat mag. Zorg dat de lap met fondant dezelfde omtrek krijgt als je taart. Gebruik je deegroller om de lap over de taart heen te tillen. Het is even wennen, maar oefening baart kunst.

Afhaalbalie

trend decor groothandels pandMaandag t/m Vrijdag 8.30 - 17.00u. Lees meer »

Ons 'Bakkerslab'

bakkers lab
Innovaties met unieke recepturen
Lees meer »

Eigen Productie


Taart standaarden op Maat
Lees meer »