Royal Icing / Magic Icing

Deze mix is te gebruiken voor oneindig veel toepassingen. Hierbij geven we jullie enkele tips en voorbeelden hoe deze te gebruiken…

Recepten

Meringue schuim

SCHUIMPJES / MERINGUES

Ingrediënten:
500 gram icing poeder
70-80 gram water

Verwarm de oven voor op 100°C. Voeg het water toe aan de icing poeder en mix op de hoogste stand gedurende een minuut of 5. Het mengsel is klaar als het stijf, glanzend en glad is.

Je kunt nu speciale ingrediënten toevoegen aan het mengsel zoals cocaopoeder, gemalen nootjes, specerijen, aroma’s etc.

Vul een spuitzak met het mengsel en knip het uiteinde van de spuitzak af. Spuit de meringues op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30-40 minuten.

Wil je graag gekleurde meringues maken? Keer dan een lege spuitzak om en verf met een kwastje eetbare kleurstof een aantal strepen op de spuitzak van het puntje tot aan 5/10 cm van de bovenkant. Keer daarna de spuitzak voorzichtig om.

Meringue sandwich

MERINGUES SANDWICHES

Ingrediënten:
500 gram icing poeder
70-80 gram water
Vulling naar keuze

Verwarm de oven voor op 100°C. Voeg het water toe aan de icing poeder en mix op de hoogste stand gedurende een minuut of 5. Het mengsel is klaar als het stijf, glanzend en glad is.

Je kunt nu speciale ingrediënten toevoegen aan het mengsel zoals cocaopoeder, gemalen nootjes, specerijen, aroma’s etc.

Vul een spuitzak met het mengsel en knip het uiteinde van de spuitzak af. Spuit de meringues op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30-40 minuten. Laat ze zeker 2 uur drogen.

Breng een beetje van je vulling aan op een meringues en druk hier een tweede meringue op. Druk zachtjes aan zodat je de vulling goed ziet bij de randjes.

Recepten

Lemon meringue cake

LEMON MERINGUE CAKE

Ingrediënten:
Kapselmix maken zoals beschreven op de verpakking
1x lemon curd (kant en klaar of zelf maken
500 gram Royal Icing / Magic Icing mix
70 – 80 gram water

Siroop: 80 ml citroensap en 45 gram suiker samen verhitten, nadat suiker is opgelost nog 3 minuten doorkoken.

Gebruik een vorm van 20 cm om de plakken cake te bakken. In totaal maak je 3 plakken cake. Bak de cakes in 20-25 gaar op 170 graden.

Laat de cakes afkoelen op een rooster terwijl je er de citroensiroop overheen smeert. Na een aantal minuten de cakes voor een tweede keer insmeren.

Mix de Royal Icing poeder samen met het water tot je een glad geheel krijgt.
Nu kunnen we de cake inelkaar gaan zetten. Leg eerst een plak cake op een mooi bord of plateau. Smeer hier een laag lemon curd op en vervolgens schuim.en herhaal dit met de volgende laag. Leg hier weer een plak cake op.

Doe vervolgens de rest van het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit mooie toeven op de taart. Begin in het midden en werk zo naar buiten. Werk de toeven eventueel af met een brander

meringue taart vulling

MERINGUE TAART VULLING

Ingrediënten:
500 gram icing poeder
70-80 gram water

Wil je de taart vullen met meringue. Ook dat is mogelijk. Meng de Icing poeder met het water en klop deze tot een glad geheel. Je kunt het zo gebruiken om een taart te vullen, maar je kunt hier ook eventueel extra smaken en structuren aan toevoegen zoals jam, aroma, cacao poeder, nootjes etc.

TIPS

Royal icing koekjes

VOOR HET DECOREREN VAN KOEKJES

Gebruik de Royal Icing / Magic Icing voor het decoreren en versieren van koekjes. Zo kun je het gebruiken om lijnen en figuurtjes te tekenen op koekjes. Gebruik hiervoor een spuitzak en een klein spuitje. Maak zo de mooiste creaties.

royal icing taart

VOOR HET DECOREREN VAN TAARTEN

Wil je graag mooie klassieke taarten of bruidstaarten maken… Dan is Royal Icing / Magic Icing zeer geschikt. Je maakt hiermee mooie gedetailleerde elemeneten op de taart. Gebruik hiervoor een spuitzak en een klein spuitje. Maak zo de mooiste creaties.

De waardering van www.trenddecor.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1836 reviews.