Welkom, Heeft u al een account?

dutch english
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Unieke decoraties voor de mooiste taarten
  • Meer dan 30 jaar bakkersvak ervaring

Fondant

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Fondant kopen?

Bent u op zoek naar fondant, om uw taarten mee te bedekken? Dan is het goed om te weten dat fondant in twee soorten komt, vloeibare en rolfondant. Rolfondant is ideaal om luxe taarten mee te bedekken, deze kunt u eenvoudig thuis gebruiken en geeft al snel een professionele uitstraling voor je taartcreaties. 

Bij Trend Decor maken wij onze eigen fondant, volgens een speciaal recept, waardoor deze erg lekker en eenvoudig te bewerken is. U heeft de keuze uit naturel fondant (wit), welke u zelf eenvoudig met onze pasta kleurstoffen op kleur kunt brengen, of kies voor een van onze 13 kant en klare kleuren. Deze komen in 3 verschillende maten: 250g, 1kg of 5kg. 

Fondant verwerken

Bij het verwerken van het fondant heeft u een deegroller nodig en wat poedersuiker of maïzena, wij raden poedersuiker aan. Begin met het strooien van wat poedersuiker over het aanrecht, om vastplakken van het fondant te voorkomen. Ook de deegroller kunt u hier lichtjes mee insmeren, let wel op dat u niet teveel poedersuiker gebruikt, anders kleurt uw fondant wit. 

Als u dan gaat rollen is het belangrijk dat u het fondant 2 à 3 keer een stukje uitrolt, en daarna uw fondant schuivend een kwartslag draait. Blijf dit continu doen, zodat uw fondant niet aan het aanrecht vastplakt, en gelijkmatig uitgerold wordt. Een beetje bijstrooien met poedersuiker aan de onderkant mag als de fondant anders toch teveel blijft kleven. Zorg ervoor dat uw fondant dezelfde omtrek heeft als uw taart, en gebruik je deegroller om de lap over de taart heen te tillen. Het is even lastig, maar oefening baart kunst. 

Afhaalbalie

trend decor groothandels pandMaandag t/m Vrijdag 8.30 - 17.00u. Lees meer »

Ons 'Bakkerslab'

bakkers lab
Innovaties met unieke recepturen
Lees meer »

Eigen Productie


Taart standaarden op Maat
Lees meer »